Viides päivä, Amsterdam, Pohjois-Euroopan Venetsia

 Maanantain miettiminen ja lippujen hintojen vertailu sai meidät valitsemaan This Is Holland, 5D esityksen. Esitystä kehuttiin kovast, joten olimme tässä vaiheessa ihan tyytyväisiä valintaan.

Ennen showtimea ehdittiin vähän näpsiä kuvia kaupungilta.


Aamupala, lettu, kinkulla ja juustolla. Oli hyvä.


Asema takaa näkymää sisälle









Muutama fillari parkissa


This Is Holland



Sisältä ei saanut muita kuvia, mutta varsinainen esitys oli melkoinen elämys. Ensin meille kerrottin hiukan Hollannin historiaa, sitten yläkuvassa kerrottiin mitä tulisimme näkemään ja kokemaan varsinaisen 5D esityksen aikana.

5D esitys oli huikea kokemus. Meidät laitettiin istumaan tiukasti vöihin sidottuna kymmenen hengen penkkiriviin. Valojen sammuttua penkki lähti liikkeelle ja nousi ylös ja kulki eteen pari metriä. Näin jalkojen alla oli tyhjää ja eteen avautui kolmeneljäsosa ympyrä, jossa videolla esiteltiin meille lentomatka ympäri Hollantia. Samalla kun video eteni, penkkimme liikkui kuin lentokone, ylös, alas, sivuille ja jos lensimme tulppaanipellon yli, nenään tulvi tulppaanien tuoksu, jos lensimme meren yllä, päälle suihkusi vettä. Välillä väistelimme tuulimylljen siipiä, joka tietenkin sai mahan pomppaamaan, jne.

Harmi ettei sitä osaa paremmin kuvata, mutta onneksi on Youtube, katso tästä 30sek mainos:

Aikaa jäi vielä kevyeen tutustumiseen Amsterdamin turistinähtävyyksiin ja tuliaisostoksille.











Amsterdamissa asuu melkein miljoona ihmistä, siihen päälle turistit, joten kaupungilla on aina elämää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lähtöpäivän aatto 19.5.2022

Kolmas päivä, polkupyöräretki maalle